Петковић: Хистеричне реакције Приштине на делове обраћања Вучића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да замрзнути конфликт никоме никад није донео ништа добро, а то што део политичара у Приштини “нашу тежњу за компромисним решењем доживљава као претњу, најбоље говори како многи на Косову и Метохији заправо виде дијалог”.

 

 

Права је штета за житеље Косова и Метохије то што део албанских политичара у Приштини и даље живи у деведесетим годинама прошлог века, јер на примеру српског убрзаног економског развоја, који је делом управо генерисан мирољубивом политиком Београда, могли би да науче шта значи живети у складу са временом, рекао је Петковић, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

“Хистерична реакција Приштине на делове данашњег обраћања председника Александра Вучића није полемика са председником Србије, већ са стереотипима о Србији које Приштина плански потхрањује. Кључна порука председника Вучића данас била је да је Србији и српском народу најважнији мир, и да су албански представници у Приштини једнако заинтересовани за мир, они би морали да поздраве и подрже такво опредељење Београда”, подвукао је директор Канцеларије за КиМ.

Србија и њен председник, додао је, и речима и делом доследно и непрестано потрђују да смо управо ми најчвршћи гарант мира и стабилности у региону и то сви релевантни чиниоци у међународној заједници разумеју и подржавају.

“Али, кад смо код претњи миру и стабилности у региону, морам да приметим да су највећа опасност у том смислу управо они који се противе кажњавању ратних злочинаца и они који праве војску иако по Резолуцији 1244 и Кумановском споразуму на тако нешто немају право. Па нека се сами препознају”, поручио је Петковић.

Подели на: