четвртак, 06. маја 2021. | 14:23

Петковић: Напади на Србе су део организоване кампање застрашивања српског народа

Напади на имовину Срба, на српске цркве и покушаји киднаповања српске деце без икакве сумње су део организоване кампање застрашивања нашег народа, са циљем да се он, оваквим перфидним средствима тихог етничког чишћења, отера са својих огњишта, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић који је и позвао међународну заједницу да оштро реагује како би приморала Приштину да свим житељима Косова гарантује једнако право на безбедан живот.

 

Како се наводи у саопштењу, упад маскираних провалника на имање породице Вељка Вуксановића у Племетини, пети је напад на Србе и њихову имовину у општини Обилић у протекла три месеца.

“Сада је сасвим јасно да не сме бити више никаквог оклевања у стварању услова за нормалан и безбедан живот наших сународника јужно од Ибра. Очекујем од међународне заједнице да оштро реагује, а о овом и свим осталим инцидентима у претходном периоду информисаћемо у Бриселу и Европску унију, као посредника у дијалогу Београда и Приштине”, напоменуо је Петковић.

Како је подсетио, Срби на Косову годинама траже формирање општине Прилужје-Племетина, како би сународници у селима на потезу од Косовске Митровице до Приштине били у стању да се на институционални начин заштите од лопова и насилника, и сматра да је време да се то питање реактуелизује.

Подели на: