петак, 07. маја 2021. | 16:02

Петковић: Прљава кампања Борислава Стефановића

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је данас да је Борислав Стефановић један од главних актера прљаве кампање која све успехе Србије у борби за Косово и Метохију треба да обезвреди и представи као неуспехе на шта указује његов најновији напад на вашингтонски споразум.

 

 

То би се могло толерисати да је Стефановић необавештен човек и да то чини из незнања, али његови мотиви су несумњиво малициозни, и главни циљ му је да у јавности произведе осећај презасићења питањем Косова и Метохије и стварање атмосфере дефетизма, а консеквентно и одустајање српског народа од борбе за своју јужну покрајину”, оценио је Петковић у саопштењу.

Он каже да је најновији Стефановићев напад на вашингтонски споразум о економској нормализацији типичан пример “спровођења оркестриране кампање” против аранжмана који ће, између осталог, Србији донети важне инфраструктурне пројекте, али то је, “пре свега, напад на чињеницу да је тим документом избегнуто улажење у питање статуса наше јужне покрајине”.

“Евидентан српски дипломатски успех, да ствар буде гора, напада директни саучесник у доношењу катастрофалних споразума са Приштином (личне карте, царински печат, признавање универзитетских диплома) којима су потпуно занемарени интереси Србије и српског народа”, указује Петковић.

Он додаје да Стефановић нашу борбу за Косово и Метохију напада у име оних међународних кругова којима смета чињеница да Србија у борби за своју јужну покрајину показује нову одлучност и постиже резултате.

“Наша јавност мора бити свесна ове прљаве кампање, јер она ће се интензивирати упоредо са сваким новим кораком у дијалогу Београда и Приштине, односно са сваким новим кораком који би нас водио у правцу задовољења наших државних и националних интереса”, указује Петковић, саопштено је из Канцеларије.

Подели на: