Петковић: Виолу фон Крамон нико није овластио да се меша у дијалог Београда и Приштине

“Виолу фон Крамон нико није овластио да се меша у дијалог Београда и Приштине и износи ставове о томе да ли је потребно да неко мења устав или не”, навео је у свом саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић реагујући на објаву фон Крамон да не подржава промену Устава тзв. Косова.

 

 

Петковић је напоменуо да је “невероватно да Европски парламент толерише да њен известилац за Косово и Метохију отворено наступа као лобиста најекстремнијих албанских политичких представника”.

“Она би као известилац Европског парламента требало да ту институцију извештава о разним политичким и друштвеним девијацијама, о нападима на људска права неалбанског становништва, криминалу, корупцији, глорификовању ратних злочинаца и разним другим “неевропским” појавама на Косову и Метохији, а не да отежава спровођење споразума постигнутих управо уз посредовање ЕУ”, истакао је Петковић.

Приштина је дужна да, навео је Петковић, поштује споразуме потписане у Бриселу, и да своје правне акте усклади са договорима о Заједници српских општина, како би она имала све дефинисане надлежности.

“Ако госпођа Фон Крамон мисли да је непоштовање договора европско и демократско понашање, онда то много говори о њој, али и институцији којој припада, а која јој дозвољава да хонорарно лобира за албанске сепаратисте у Приштини”, закључио је директор Канцеларије за КиМ.

Подели на: