уторак, 21. септембра 2021. | 20:23

Подршка Економске школе у Бијељини акцији “За дечји осмех на Косову и Метохији”

Данас је од Средње Економске школе из Бијељине на адресу Одбора за помоћ Косову и Метохији стигло писмо подршке хуманитарној акцији Одбора “За дечији осмјх на Косову и Метохији 2020”. и акцији за изградњу Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици за 140 ђеце и младих са потешкоћама у развоју на на Косову и Метохији из Удружења родитеља”Подржи ме”.

 

Савет ученика ове школе организује 18. новембра хуманитарну продају колача а сав приход од продаје намењен је акцији “За дечји осмех на Косову и Метохији” бањалучког Одбора за помоћ Србима на КиМ.

Председника Одбора Милорад Арлов присуствоваће овом јединственом догађају.

“Хвала ученицима и руководству школе на осећају за тежину живота нашег народа на Косову и Метохији. Овим показујете ваш патриотизам и снагу хуманости. Показујете да ћете бити добри људи, чувати Републику Српску. Хвала и на поверењу нашем Одбору који много чини за наш народ на Косову и Метохији”, рекао је Арлов.

Арлов се захвалио и Министарству просвете и културе Републике Српске и ресорној министарки Наталији Тривић на подршци.

“Хвала што сви заједно са Одбором чините да српска ђеца и српски народ на Косову и Метохији није сам у овим тешким временима које трају већ пуне две деценије. На Косову и Метохији све пролази, само мука и патња нашег народа остаје. Ми им морамо олакшати и да знају да смо уз њих”, поручио је Арлов

Арлов је позвао све основне, средње школе, локалне заједнице републике Српске да се до 31.децембра укључе и помогну ову акцију на овакав или сличне начине и да позову хуманитарни број 1412 који до данас има око 11 000 позива.

Подели на: