недеља, 20. јуна 2021. | 23:44

Показујемо солидарност у борби против Ковида

Додељена помоћ Ковид амбуланти у Лепосавићу

 

У овом времену, када трећи талас коронавируса пуни болнице, потебна је највиша друштвена одговорност у поштовању противепидемиских мера и солидарност, поручели су чланови Привременог органа општине Лепосавић, уручујући неопходну заштитну опрему Ковид амбуланти у Лепосавићу.
Лепосавић, 10. Новембра- Ковид амбуланата, која је основана у Лепосавићу од почетка пандемије корона вируса у марту ове године, успешно прима пацијенте и упућује их на даље лечење или кућну изолацију. Запослени у овој амбуланти сачували су своје здравље, што је одлика доброг и одговорног рада, како би били у могућности да укажу прву помоћ и омогуће тестирање свим градјанима који се јављају са сумњама на корона вирус. Да би помогли њихов рад ових дана чланови Привременог органа општине Лепосавић донирали су Ковид амбуланти неопходну заштитну опрему.
Као резултат добре сарадње и координације у борби са корон вирусом, риководство општине Лепосавић овом приликом донирало је једнократне мантиле, комбинезоне, маске, рукавице, алкохол, хирушке капе и кајаче, које ће олакшати рад здравствених радника и спречити даље ширење вируса.
– Доставили смо неопходну заштитну опрему по требовању Ковид амбуланте. Од почетка пандемије настојимо да помогнемо нашим здравственим радницима, како би они пружили што боље услуге нашим суградјанима у овој тешкој борби у којој се боримо за сузбијање ширења корона вируса у тој борби морамо заједнички деловати. Апелујем на наше становништво да се придржава препоручених мера, носи заштитне маске, да воде рачуна о дистанци, како би сачували себе и друге од ове заразе, казала је Нташа Настић, члан Привременог органа општине Лепосавић, приликом уручивања опреме.
Настићева је нагласила, да је ово само једна у низу помоћи Ковид амбуланти и да ће се опремање ове установе наставити.” То је неопходно, како би смо и надаље заштититили, а пацијентима пружили неопходну помоћ. Доказ да смо континуирано добро радили у снабдевању Ковид амбуланте је и чињеница да нисмо имали ни једног зараженог здравственог радника, а свима који су потражили помоћ пружена је адекватна заштита и помоћ”, казала је Натићева.
Када је реч о раду амбуланте , управница Дома здравља у Лепосавићу, докторка Љиљана Вукадиновић , захваљујући на донираној опреми, казала је да је она стигла у рекордном року, по њеном требовању, и да ће им много значати с обзиром да последњих неколико дана све више пацијената се јавља за тестирање.
– Тренутно се ситуација заоштрава, пацијената је више и самим тим потребе за опремом су веће. Ипак најважнија је лична одговорност, зато апелујем на све наше градјане да се понашају одговорно, да носе маске, да избегавају окупљања, да не организују славља и дружења, да одржавају хигијену руку и простора у којем живе, и тако ће најбоље сачувати своје здравље , казала је овом приликом докторка Вукадиновић.
Представници општине Лепосавић овом приликом су истакли, да је општина Лепосавић помагала, да помаже И да ће у будућности наставити да помаже здравствене установе и раднике са неопходном заштитном опремом , медицинским материјалом и опремом, како би створили што боље и квалитетније услове за здравствену заштиту наших становника. Они су истакли да је циљ наше државе да сачувају болнице, Домове здравља, као и здравствене раднике који ће лечити оболеле од корона вируса. Још једном сви су упутили апел становништву да поштују препоруке Кризног штаба, да покажу дуруштвену одговорност и солидарност, да носе заштитне маске и контакте сведу на минимум, како би заједничким залагањем успели да да пребродимо пандемију са што мање последица. В. Вукојевић

Подели на: