субота, 25. септембра 2021. | 10:25

Поклони за све прваке са централног КиМ

Општина Грачаница поклонила школски прибор првацима.

Општина Грачаница је и ове године свим ђацима са територије локалне самоуправе који су уписали први разред поклонила школски прибор. Подељено је преко 300 пакета основног школског прибора, који је обезбедило Одељење за образовање.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић, заједно са директорицом образовања Бранкицом Нићић, прибор је прво поделио првацима у ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици, којих је ове године 54.
-Ово је најлепши дан у нашој општини, дан када добијамо нову генерацију. Ове године на централном Косову имамо преко 300 првака и Општина Грачаница је за све њих обезбедила прибор. Ове осмехе нико не може да замени, ови малишани су наша будућност, нешто што морамо да пазимо и негујемо, како би постали добри људи и како би њима могли да се поносимо, рекао је Поповић честитајући им полазак у школу.
Директорица образовања Бранкица Нићић истакла је да ће сваки првак на централном Косову добити школски прибор.
-Школски прибор добиће и деца у Племетини, Прилужју, Брњици, Старом Грацку… Без обзира што су та деца ван територије општине Грачаница, она свакако заслужују да добију и буду обрадована оваквим пригодним поклоном, рекла је Нићић.
Директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић захвалио се, у име ђака и родитеља, на поклонима које су представници општине Грачаница уручили првацима у тој школи.
Председник Поповић и директорица Нићић потом су у пратњи председника Привременог органа СГ Приштина у Грачаници Љубинка Караџића школски прибор поделили првацима у Лапљем Селу, где је уписано 54, и у Грачаници, где је уписано 85 првака.
Председник Општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да ће локална самоуправа наставити са улагањима у образовање, односно са стварањем бољих услова за школовање.
Поповић је по уручивању школског прибора првацима у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, обишао школску зграду која је ове године комплетно реновирана средствима из општинског буџета.

М.Ч.

Подели на: