уторак, 22. јуна 2021. | 11:51

Положен камен темељац за обданиште у Горњем Кусцу

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев у посети Косовском Поморављу.

 

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев боравио је 12. јуна у Косовском Поморављу. Он се најпре саставо са представницима општине Ново Брдо, са којима је разговарао о актуелним проблемима становништва и проналажењу модуса решавања тих проблема. Приликом посете овој општини обишао је и социјлану угрожену породицу Драгана Васића у селу Јасеновику.

У селу Горње Кусце код Гњилана, у присуству председника привременог органа Саше Милошевића, директора предшколске установе „Ђурђевак“ Владана Максимовића као и грађана, Козарев је положио камен темељац за изградњу обданишта. Како се том приликом чуло изградњом новог обданишта у Кусцу предшколска деца из овог села неће виће више морати да иду у обданиште у око четири километара удаљено Коретиште. Завршетак обданишта очекује се у скорије време.

У оквиру своје посете делу Косовског Помоавља, Козарев је боравио и у селу Томанцу у општини Ранилуг, где је присуствовао отварању једне од новосаграђених улица у овом месту под називом „Срећни људи“. Наглашено је да ће Република Србија и убудуће улагати у све сегменте живота и рада свој становништва на Косову и Метохију, а у циљу подизања укупних животних услова и њиховог опстанка на овим просторима.

С.И.

Подели на: