Помоћ добро дошла

ДСИ и Хелп донирали пакете помоћи за угрожене у општини Грачаница.

 

Директор здравства и социјалне заштите Александар Поповић поделио је станарима контејнерског насеље на Падалишту у Грачаници пакете помоћи са основним животним намирницама и средствима за хигијену који су донација Данског савета за избеглице(ДСИ) и немачке организације ХЕЛП. Поменуте организације обезбедиле су за расељене и социјално угрожене породице на територији општине Грачаница 345 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима.
-Као што је председник општине Срђан Поповић најављивао у сарадњи са ДСИ-ом и Хелп-ом обезбеђени су пакети са храном и хигијеном који ће бити подељени расељеним лицима и породицама у контејнерском насељу Падалиште, становницима Берген насеља у Угљару, ромским и другим социјално угроженом породицама којима је оваква помоћ неопходна. Већ смо неколико пута обилазили и помагали ове људе за време пандемије и са сличне акцијеће се наставити, казао је Поповић.
Становници контејнерског насеља истичу да им је сваки вид помоћи добродошао, и да им највише значи то што нису заборављени.
-Много нам значи. Овде смо сви угрожени, има старијих и младих, нигде не излазимо због ситуације, тако да је увек добро када нас се сете, казала је Светлана Данић а њен комшија Зоран Илић се слаже са њом-
– Хвала председнику општине и свим људима који нам помажу, јер ово није први пут. Помагали су нам и за Васкрс и за Божић, брину о свима нама овде у насељу где је веома тешко за живот, посебно сада у време коронавируса када се готово и не крећемо“, рекао је Илић.
Остале пакете помоћи наредних дана поделиће волонтери и чланови Кризног штаба општине Грачаница.

Подели на: