недеља, 09. маја 2021. | 19:19

Помоћ за још 14 породица

Опремање новоизграђених кућа

 

Представници Министарства за заједнице и повратак су, након завршетка изградње кућа, породицама уручили укућне апарате, белу технику и намештај. Помоћ је добило 14 повратничких и расељеничких породица, односно две ромске, једна ашкалијска и 11 српских породица са укупно 66 својих чланова из општина Грачаница, Косово Поље и Призрен. Они су захваљујући овој врсти помоћи у могућности да наставе живот у новим и опремљеним кућама.
Поменуте породице су задовољне и захвалне на помоћи, јер ће им живот у новим кућама сада бити још удобнији.
-Куће су комплетно опремљене и хвала министарству на томе. Ми то сами никада не би успели да урадимо. Ово је прави пример како треба бринути о онима који имају искрену жељу да се на Косово врате и живе, али не могу то сами да остваре, истичу породице.
Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић каже да се у овој институцији грчевито боре да у тешким друштвеним, политичким и економским приликама не дође до застоја у повратку расељених али и пружању подршке онима који на Косову виде своју будућност.
Изградња и опремање 14 кућа за расељене и повратнике у општини Грачаница, Косово Поље и Призрен спроведени су у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову”, коју финансира Канцеларија Европске уније и Министарства за заједнице и повратак у партнерству са Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Од почетка године преко поменутог програма министарство је помогло 75 породица.

М.Ч.

Подели на: