субота, 31. јула 2021. | 08:18

Помоћ за отварање нових или проширивање постојећих предузећа

Настављена сарадња Општине Лепосавић и ИОМ-а за помоћ мањинским заједницама.

Привреда у општини Лепосавић је у тешком стању и свака помоћ је добро дошла. Нарочито је битно подстаћи развој мањинских заједница како би покренули бизнис и стварали доходак.

Лепосавић,13. Марта- Помоћ мањинским заједницама на подручју Општине Лепосаић реализује се фазно, а ове године у току је реализација пројекта из четврте фазе. Наиме, Медјународна организација за миграцију ИОМ наставља имплементацију пројекта стабилизацију зајједница, који је финансиран од стране Европске Уније, а којим руководи Канцеларија ЕУ на Косову и Метохији. Договорено је пружање техничке и финансијске подршке за започињање нових или проширивање постојећих малих и средњих предузећа, посебно предузећа која промовишу и јачају одрживу реинтеграцију мањинских повратника. Овим пројектом биће подржане и локалне иницијативе од којих ће корист имати шира заједница кроз рад са члановима заједница и индивидуалним пољопривредницима и производјачима. Ово је договорено на састанку са општинским руководством у Лепосавићу уз напомену да је потребно наставити истраживати могућности за заједничко деловање кроз стварање и подршку мањинских и медјуетничких пословних удружења.
Пројекат Европске Уније за стабилизацију заједница ЕУ ЦПС објављује позив за пословне предлоге будућих и постојећих привредника, група и асоцијација за индивидуалне и групне предузетничке пројекте. ЕУ ЦСП ће финансирати пројекте који јасно подржавају дугорочну економску одрживост , стварање радних места и могућност остваривања прихода.
Зоран Тодић, градоначелник Лепосавића овом приликом са представником Канцеларије за заједнице ове општине поздравили су наставак сарадње и почетак реализације четврте фазе имплементације пројекта за стабилизацију заједница.
Цео поступак је транспарентан и отворен за аплицирање.

В.В.

Подели на: