недеља, 20. јуна 2021. | 23:42

Помоћ за социјално угрожене и стара лица

На територији општине Партеш подељени хуманитарнн пакети пристигли од косовског Минстарства за заједице и повратак

 

Волонтери општине Партеш, предвођени председником ове општине, Драганом Петковићем поделили су ових дана више хуманитарних пакета харане и хигијенксих средстава социјално угроженим породицама и старијим лицима на територији поменуте општине. Ова врста помоћи је донација косовског Министарства за заједнице и повратак.

Подсетимо у општији Партеш су претходних дана мештанима дељене заштитене маске и рукавице, а све јавне установе су дезинфиковане у оквиру борбе против појаве и ширења корона вируса.

У срединама већински настањеним српским становништвом у Косовксом Поморављу, укључујући и општину Партеш до 7.априла није било приајвљених и региствоаних случајева оболоеих од корона вируса. Надлежни на ниову општоне и другим нивоима свакодневно апелују на грађане да се придржавају преопручених мера и упстава у заштити од заразне болести болести Ковид 19 која има пандемијске размере.

Додајмо и то да је у оквиру болнице у селу косовскопоморавском селу Пасјану , која делује у оквиру здравственог ситема Републике Србије формирано изаолационо одељење, које је и опремљено одговарајућом опремом у случају појаве лечења обололелих од корона вируса.

У срединама настањеним претежно албанским становнштвом у региону Косвског Пморавља, као што је то случај са општинама Витина и Косовска Каменциа има регистрованих случајева оболелих од корона вируса.

С.И.

Подели на: