четвртак, 06. маја 2021. | 15:05

Поповић посетио реновирано одељење Инфективне клинике у Лапљем Селу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, обишао је, у пратњи представника здравствених институција централног Косова, реновирано инфективно одељење болнице у Лапљем Селу, како би се упознао са организацијом и условима за пријем пацијената оболелих од Covid-19.

 

На Фејсбук страници Српске листе, доктор Бранислав Лазић је оценио је да је ситуација још увек стабилна, и да има довољно материјала и услова за збрињавање пацијената.

“Инфективна клиника је у добром стању и моја порука грађанима је да не треба да брину. Имамо добре услове за пријем и лечење, наши лекари су спремни и све функционише на професионалан начин. Општина је ту за све што буде потребно у будућности“, казао је Поповић.

Још једном је грађанима упутио апел да се придржавају препоручених мера Кризног штаба за спречавање и ширење коронавируса, рекавши да ће сиутација бити добра онолико колико будемо одговорни.

Актуелна епидемиолошка ситуација на простору централног Косова, према речима директора болнице др Братислава Лазића, још увек се може назвати стабилном, с обзиром да у протекле три недеље није било инфицираних.

“У последња три дана потврђено је шест нових случајева што показује да се на овом терену лагано појављује нови талас Ковиђ19. Успели смо у периоду овог затишја да реконструишемо зграду у којој смо иницијално збрињавали пацијенте од Ковиђ19, тако да евентуални пораст оболелих очекујемо у много бољем стању нето што је било раније“, казао је Лазић.

Према Лазићевим речима, неопходних лекова и материјала за збрињавање ковид пацијената, али и свих других, има довољно, те да грађани не треба да брину.

“Снабдевени смо у потпуности, имамо довољно свега што је неопходно да се пружи адекватно лечење. Имамо 30 кисеоничких места и сматрамо да ће нам то задовољити потребе уколико дође до интензивирања епидемије Ковиђ19”, рекао је Лазић и истакао да је Инфективна клиника реконструисна захваљујући заједничким залагањима Општине Грачаница, Привременог органа и локалних Домова здравља, који такође, одговорно, професионално и у континуитету пружају услуге у вези са коронавирусом.

Подели на: