Посланица Бундестага: НАТО подржавао криминалце из ОВК

Посланица у немачком Бундестагу Севим Дагделен изнела је оптужбе на рачун бивше ОВК и њених лидера, али и на рачун НАТО-а, наводећи “да је прекршио међународно право подржавајући ОВК криминалце”.

 

 

Севим Дагделен је на Фејсбуку написала да је посао Суда у Хагу, након потврђивања оптужница против лидера ОВК, да “осигура безбедност потенцијалних сведока, како их не би застрашивали или чак убијали, као што је био случај са бившим косовским премијером и командантом ОВК Рамушем Харадинајем”, наводи Репортери, преноси Косово онлајн.

“Потврда оптужби против Тачија такође је ударац за савезну Владу која је свих ових година бранила злочинца, с обзиром на то да је знала да је немачка обавештајна служба БНД указивала 2005. на команданта ОВК као на везу између организованог криминала и политике, као и главна тужитељка Трибунала у Хагу Карла дел Понте која је открила кријумчарење органа 2008. године”, написала је Дагделен.

Посланица турског порекла у немачком Бундестагу изнела је оптужбе и на рачун НАТО-а, као и против некадашњих лидера водећих чланица Алијансе – Била Клинтона, Тонија Блера и Герхарда Шредера.

Подели на: