субота, 31. јула 2021. | 08:46

Премијера представе на Фејсбук страници

АП ”Јанићије Поповић” из Грачанице изненадило своје гледаоце

 

 Деца, глумци Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ Дома културе “Грачаница” за своје вршњаке који не могу да иду у позориште извели су премијеру представе “Игра”. Публика ове мале позоришне дружине је, због епидемије коронавируса, први пут била код својих кућа и пратила представу преко Фејсбук странице Дома културе. Представа „Игра“ по мотивима истоименог текста Александра Давидескуа, у адаптацији и режији Бошка Бошкова може се одгледати и на јутјуб каналу ове установе културе.

Радња представе „Игра“ одвија се на малој фарми где живе мачка Цица, мишић Мишко, мачори Шицко и Мицко, врана и чопор паса. Фарма има велики проблем са неваљалим, лењим и безобразним мачорима Шицком и Мицком, који се стално свађају са осталим животињама и праве проблеме. Остали јунаци представе покушавају да уз помоћ публике казне и упристоје неваљале мачоре.

-Ова представа као и многе друге има у основи борбу између добра и зла. Свако од нас зна да међу људима није увек све у најбољем реду, а да ли знате како је у свету животиња мачака, мишева, паса, птица? Одговор је једноставан, исто као и међу људима. И међу животињама има и оних добрих и оних злих. Жеља аутора и актера представе је да се у времену њеног трајања публика забави и ужива у свему ономе што један позоришни чин може да пружи, речи су редитеља Бошка Бошкова.

Улоге: Маца Цица – Теодора Поповић; Мишић Мишко – Хелена Поповић;  Мачак Шицко – Алекса Симић;  Мачак Мицко – Немања Ђекић; Врана – Симонида Ракочевић; Чопор паса – Јована Недељковић, Анђела Димитријевић, Алекса Симић, Тања Ђорђевић, Јована Ђорђевић.

Из Дома културе и напомена да у складу са препорукама надлежних институција сви програми Дома културе “Грачаница” биће реализовани без присуства публике. Све културне садржаје заинтересовани ће моћи да прате уживо преко Фејсбук странице Дома културе, а касније и преко јутјуб канала.

    М.Ч.

 

Подели на: