петак, 07. маја 2021. | 14:59

Преминуле још 2 особе, нових 152 случаја заразе

Према последњим подацима у Србији су преминуле још две особе од последица коронавируса. Потврђено је 152 нова случаја заразе.

 

15:20
Кисић: Рад школа и факултета је стална тема, пратимо ситуацију
Питање рада школа и факултета у условима епидемије вируса корона је нешто о чему се стално говори, независно од састанака Кризног штаба, каже заменица директора Института “Батут” Дарија Кисић и истиче да се прати епидемиолошка ситуација и да се одлуке могу доносити на дневном нивоу, уколико то буде било потребно.

Навела је да је почетак школске године донео спорадичне случајеве заражавања короном и напоменула да се у тим ситуацијама реаговало на време, како би се спречило даље ширење вируса.

Она је рекла да су у Кризном штабу изузетно поносни на ђаке и наставнике који се придржавају прописаних мера.

15:17
На КиМ преминула једна особа од ковида 19, 98 новоинфицираних
На Косову и Метохији, у срединама под надзором здравственог система косовске владе, у последња 24 часа преминула је једна особа од ковида 19.

Од избијања епидемије преминуло је 649 особа, са, према наводима лекара, другим пратећим болестима.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 98 нових случајева инфекције корона вирусом на основу тестирања 685 узорака.

Укупно је 16 345 особа инфицирано на КиМ од избијања епидемије. Излечено је 14 405 а активан је 1.291 случај.

15:13
Тестирано 7.177 особа
У Србији су потврђена још 152 случаја вируса ковиђ19, док су две особе преминуле, објављено је на сајту Министарства здравља.

Тиме је укупан број оболелих, од почетка пандемије, премашио 35 хиљада и сада је 35.006, док је преминуло укупно 767 пацијената и смртност је 2,19 одсто.

Од последњег пресека тестирано је 7.177 грађана, укупно милион и 206.976.

Тренутно се на болничком лечењу налази 329 особа, од којих су 22 пацијента на респираторима.

Иако је у Србији у овом тренутку епидемијска ситуација у поређењу са регионом, Европом и светом најбоља, управо је ово тренутак када треба бити и најодговорнији и поштовати превентивне мере.

Коронавирус је тренутно најраширенији у популацији од 20 до 40 година, а најчешће се преноси на забавама и слављима, и свуда где има масовног окупљања.

Са хладним временом и у градском превозу, где је велика гужва и није никако могуће држати, како стручњаци кажу, социјалну дистанцу.

Ситуација у основним и средњим школама је за сада под контролом, студенти су се вратили на факултете и у студентске домове, и они ће бити под посебним надзором.

Подели на: