недеља, 09. маја 2021. | 18:11

Преминуо митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је у Клиничком центру Црне Горе.

 

мфилохију је 6. октобра дијагностификован коронавирус, када је и примљен у КЦЦГ.

Његово здравствено стање се у међувремену поправило, а 20. октобра резултати рађених тестова су показали да је негативан на коронавирус

Међутим, ситуација се нагло погоршала јуче, када је примећено отежано дисање.

“У петак 30. октобра 2020. године у 8:20 часова, у Клиничко Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије. О свим другим детаљима у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита јавност ће бити ускоро обавештена. Вјечан спомен и Царство Небеско”, саопштено је из Митрополије.

Начелница пулмолошке клинике Клиничког центра Црне Горе, др Јелена Боровинић Бојовић, касно синоћ је појаснила да је до наглог погоршања Амфиловијевог здравља дошло због развијања пнеумомедиастинума као последице обостране дифузне упале плућа узроковане коронавирусом, као и последицом дуготрајне оксигене терапије.

Она је тада казала да је Амфилохијево стање озбиљно, и да је након урађеног скенера плућа и плућних артерија и напредовања респираторне инсуфициенције интубиран и постављен на мод инвазивне вентилације.

Подели на: