Припадници Кфора и Еулекса добровољно дали крв у Митровици

Пољски војници из састава Кфора и припадници специјалних полицијских јединица Еулекса из ове земље, данас су у Северној Митровици на одељењу трансфузије Клиничко болничког центра добровољно дали крв.

 

Акцију добровољног данавања крви организовао је Црвени крст из Штрпца.

Припадници специјалних полицијских јединица Еулекса по први пут су данас добровољно дали крв и придружили се својим колегама војницима који то раде традиционално, неколико пута годишње.

Ивица Вања Пужић, секретар Црвеног крста у Штрпцу, каже за Радио Контакт плус, да имају одличну сарадњу са пољским контигентом Кфора као и то да војници три пута годишње добровољно дају крв.

„Традиционално добро сарађујемо са пољском једицом Кфора, јер су од 1999. године распоређени на простору општине Штрпце. Много тога смо радили са њима до сада. Ми смо до сада, у акцијама добровољног давања крви имали око 140 припадника пољске војске у саставу Кфора,“ – каже Пужић.

Данашња акција по његовим речима карактеристична је јер су јој се придружили и полицајци Еулекса.

„Данашња акција је карактеристична по томе, што по први пут за ових 20 година радимо и са припадницима специјалне полиције у саставу Еулекса, који су се такође одазвали овој акцији. Ови људи су поред свих својих обавеза, показали и своју хуману страну,“ – додаје Пужић.

Данашњој акцији се одазвало више од 20 припадника полиције и војске из Пољске.

Подели на: