понедељак, 21. јуна 2021. | 00:56

Рад у реконструисаној и обновљеној школи

Поштујући прешпоручене епидемиолошке мере организована је настава у другом полугодишту у Основној школи ”Лепосавић” у Лепосавићу. Ученици наставу похадјају у потпуно реконструисаном и обновљеном радном простору, јер је цела школа обновљена и опремљена новим намештајем.

Лепосавић, 19. Јануара- С правом се ученици Основне школе ”Лепосавић” у Лепосавићу радују поласку у школу у другом полугодишту, јер су добили потпуно обновљен простор за рад, све је реновирано, а набављен је и нов намештај и инвентар. У овако обновљеном радном простору лакше је и одржавати хигијену и поштовати све препоручене епидемиолошке мере, тако да и дјаци, учитељи и наставници с радошћу настављају ову школску годину. Директор ОШ ”Лепосавић” у Лепосавићу Мирјана Бараћ каже да је све почело у најбољем реду и да је настава организована по групама према препорукама надлежног министарства.
-Настава у другом полугодишту у нашој школи кренула је према календару рада Министарства просвете Републике Србије. У складу са тим календаром настава је почела 18. Јанура, школа је спремна за наставак рад у другом полугодишту, хигијенски и завршена је реконструкција школе, набавили смо нов намештај, тако да је настава почела на време и у оптималним просторним условима. Настава се изводи по изабраним моделима, на почетрку ове школске године, тако да се настава за ученике младјих разреда изводи у две групе свакодневно, док се настава за страије разреде од петог до осмог разреда изводи по комбинованом моделу. Овај модел подразумева, да прва група иде понедељком, средом и петком, док друга група иде уторком и четвртком, да би се наредне недеље групе ротирале, каже господја Бараћ.
Ученици су по оваквом моделу рада већ стекли навике, тако да и наставак рада на овај начин није им стварао проблеме. Ученици поштују све епидемиолошке мере, што се тиче дезинфекције руку и ношења маски , тако да је то постала свакодневна рутина.
У циљу спречавања ширења вируса корона, прихватили смо овај препоручени модел и показало се да су ученици добро реаговали и настављамо рад и у другом полугодишту по овом начину рада по групама. Настава је почела уредно, сви ученици су дошли на наставу, немамо ученика који наставу прате онлине, тако да смо сви задовољни да су наши дјаци здрави и желимо да тако и остане и да се сви придржавамо свих епидемиолошким мера. Ученицима желим срећан наставак рада у другом полугодишту, да буду здрави и да тако уредно приведемо крају ову школску годину.
Ова школа је прошле године прославила сто година постојања, и век образовања у овој установи довољно говори о квалитету наставног процеса и традицији образовања младих генерација. Сада је школа потпуно реконструисана и пример је како треба улагати у образовање и васпитање деце , јер они су будућност и нада у боље сутра на овим просторима.

В.Вукојевић

Подели на: