понедељак, 26. октобра 2020. | 17:02

Рама: Желим да уклоним границу и са Србијом

Албански премијер Еди Рама, истакао је да је био “врло јасан и да регионални Шенген поставља четири услова Европске уније”. Он је навео да је први услов слобода кретања.

 

 

Желимо да уклонимо границу и са Србијом, и албански екстремисти ово не воле. Циљ им је да данас буду таоци канџи прошлости,” рекао је Рама.

Реагујући на изјаву министра одбране Александра Вулина о великој Албанији, Рама је рекао је да постоји једноставна истина која се не може променити – “да је српска војска напала Косово, а не обрнуто”, преноси Косово онлајн писање приштинског портала Репортери.

“Они не могу да промене једноставну чињеницу, Косово није напало Србију. Нису косовски тенкови отворили пут војсци за етничко чишћење. То су били војници Слободана Милошевића. Редовна војска која се користи за силовање и етничко чишћење. Ослободиоци су на Косову, злочинци тог рата су испод, а неки и изнад и неки други у Београду”, рекао је Рама.

Додао је да су ослободиоци очигледно били на Косову, док су, како тврди, злочинци још увек у Србији.

Додао је да је “добра ствар што га албански екстремисти у Приштини оптужују да ради за велику Југославију, док они у Србији да ради за велику Албанију”.

Рама је изјавио да се “гадио јуче када је шватио да изјава овог господина (Вулина) није мим (меме) и да не постоји могућност да је изјава члана владе 2020. године тако мрачна.

“Шватио сам да ипак није мим”, рекао је Рама и додао да председник Србије треба да пружи појашњења по овом питању, рекао је Рама.

Подели на: