понедељак, 21. јуна 2021. | 00:18

Располаже и мобилним респиратором

Здравственом центру „Гњилане“ уручено модрерно санитетско возило од стране канцеларије за КиМ

 

Канцларија за Косово и Метохију обезбедила је ново санитетско возило за потребе Здравсртвеног центра „ Гњилане“, који функционише у оквиру здратственог ситема Републике Србије. Возило је овом центру 9.апирла уручио помоћник директора Канцеларије за КиМ, Дејан Павићевић. Оно је опремљено најсавременијом опремом укључујући и мобилни респиратор који ће бити кориштеј у случају потребе транспорта пацијената са проблемима органа за дисање укучујући и евентуалне пацијенте са тежом клиничком сликом на КОВИД 19.

Дирекотор здравственог центра „Гњилане“ др Зоран Перић се завхалио на донацији истакавши да је она веома драгоцена нарочито у актуелним околностима када се над целим светом надвила опаснст од пандемије корона вируса.

Приликом уручивања сантитетском возила здравственом центру „Гњилане“ чуло се поред осталог и то да је у овкиру овог центра у склопу болнице у Пасјану формирано изолационо олдељење уз подсећање да болница располаже са 50 лежајева. Како је речено до јутарњих сати 9. априла тестирано је 9 особа на корона вирус и све су били негативни а најављено је тестирање још 15 особа у току дана. Наглашено је такође да се све неоходне медицинске услуге у Здравственом центрз Гњилане одвијају редовно, укључујући и породилиште које ради и у коме се до почетка априла ,а од проглашења пандемије вируса корона родило 7. здравих беба.

У здравственом центру „Гњилане „ лече се поред Срба и припадници других националних заједница из овог региона.

С.И.

Подели на: