петак, 17. септембра 2021. | 02:14

Реновиран Дом културе

Општина Грачаница

 

Реновирање Дома културе у Лапљем Селу је завршено и ова установа културе поново је отворена. Свечано га је отворио председник општине Грачаница Срђан Поповић, заједно са председником Привременог органа СГ Приштина Љубинком Караџићем.
Према речима председника општине, Дом културе је реновиран средствима из локалног буџета.
– Лапље Село је једно велико градилиште. Успели смо да завршимо шест стамбених зграда, фискултурну салу за школу, а највећи пројекат који ће овде бити реализован је Средњошкоски центар. Реновирали смо Дом културе који ће мештанима много значити, то сам увидео у разговору са њима. Надам се да ће овде организовати велики број манифестација, и да ће заживети на прави начин, рекао је Поповић.
Поповић је председнику Србије Александру Вучићу упутио позив да још једном посети Лапље Село и да у реновираном Дому културе разговара са грађанима.
Директор општинског Одељења за урбанизам Дејан Јовановић рекао је да је реконструкција објекта извршена кроз две фазе – уз реконструкцију објекта изграђен је и анекс.
-Зграда је површине 470 квадратних метара и кроз две фазе реконструкције утрошено је 125 хиљада евра из локалног буџета. Сада имамо салу са новим подом, изградили смо котларницу и увели парно грејање. Нов је плафон, осветљење, столарија, фасада, као и тоалети. Урадили смо партерно уређење дворишта и нову ограду, рекао је Јовановић и додао да су у локалној самоуправи задовољни начином на који су извршени радови, односно да је извођач испоштовао пројекат у потпуности.
Председник Привременог органа СГ Приштине Љубинко Караџић, мештанин Лапљег Села, каже да је Дом културе у потпуности реновиран после седамдесет година. То је вишенаменски објекат јер ће у њему функционисати одељења Библиотеке из Грачанице и Поште, као и Месна канцеларија.
Радови на реновирању Дома културе трајали су три месеца.    М.Ч.

Подели на: