Репортери: У Грачаници запаљен ОВК транспарент “Слобода има име”, полиција покренула истрагу

Албански активиста из Грачанице Артон Смаиљи изјавио је да је у овом месту запаљен транспарент на коме је писало “Слобода има име”, а који је постављен у знак подршке вођама ОВК којима се суди у Хагу, преноси Репортери.

 

Паљење транспарената догодило се синоћ након изјаве градоначелника Грачанице Срђана Поповића, који је инсистирао да се постављене фотографије уклоне”, изјавио је Смаиљи за Репортери.

Према његовим речима “Срђан Поповић сноси стопроцентну одговорност, јер већ неколико дана позива на уклањање ових билборда“.

Репортери подсећа да је градоначелник Грачанице Срђан Поповић рекао да “билборд са амблемом ОВК није намењен помирење већ провоцирању”, захтевао је његово хитно уклањање и најавио састанке са представницима безбедносних институција.

Косовска полиција потврдила је за Репортери штету на билборду. Портпарол Агрон Боровци рекао је да је полиција одмах изашла на лице места и на основу првих информација сумња се да је штета настала у раним јутарњим сатима.

“Тренутно је покренута истрага у вези с околностима за овај случај, ради идентификације особа које су могле бити умешане”, каже Боровци.

Подели на: