Сарадња српске и турске полиције у борби против организованог криминала

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у Београду са замеником министра унутрашњих послова Републике Турске Мухтеремом Инђеом о унапређењу сарадње полиције две државе.

 

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Стефановић је том приликом рекао да сарадња две полиције може да послужи као пример и додао да је са Инђеом разговарао о борби против тероризма и других видова криминала, као и о сарадњи специјалних и посебних јединица полиције.

Према речима Стефановића, на састанку је било речи и о сарадњи у погледу безбедности турских држављана који пролазе кроз Србију.

“Разговарали смо о томе како да повећамо безбедност тих људи, да их обавестимо о њиховим правима и обавезама на територији Србије и обезбедимо да сигурно стигну на дестинацију ка којој су се упутили”, рекао је Стефановић.

Заменик министра унутрашњих послова Турске Мухтерем Инђе на граничном прелазу Батровци данас ће Управи граничне полиције Министарства унутрашњих послова Србије донирати уређаје који детектују угљен диоксид у камионима и возилима.

Захваливши се на овој донацији, министар Стефановић је истакао да ће ови уређаји допринети ефикаснијем раду наше граничне полиције у откривању илегалних миграната који, скривајући се у камионима, покушавају на илегалан начин да пређе нашу државну границу.

Инђе истакао је да је сарадња два министарства унутрашњих послова изузетно добра, посебно у области борбе против тероризма, организованог криминала и илегалних миграција.

Он је посебно похвалио заједнички рад српске и турске полиције на пољу заштите безбедности турских држављана који транзитирају кроз Србију.

“Ми ћемо данас граничној полицији Републике Србије поклонити два уређаја за детектовање угљен диоксида”, рекао је Инђе и изразио уверење да ће сарадња две полиције и у будућности бити на завидном нивоу.

Током сусрета, Инђе је министру Стефановићу пренео поздраве председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и министра унутрашњих послова Сулејмана Сојлуа.

Подели на: