субота, 27. новембра 2021. | 11:46

Сећање на Николу и Марију

Срђан Поповић одао почаст брату и сестри Петровић, жртвама НАТО бомбардовања

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић полагањем цвећа одао је почаст брату и сестри, Марији и Николи Петровић из Грачанице, као и њиховој баки Смиљани, жртвама НАТО бомбардовања.

-У овим тешким тренуцима породица Петровић није сама. Наша је обавеза као друштва, а пре свега да као комшија, рођака, да поделимо бол и сећање на Николу,  Марију , и њихову баку Смиљану, рекао је Поповић на данашњем помену.

Родитељи Зорица и Драгиша Петровићу кажу да живе да би имао ко да обилази гроб њихове деце и да им запали свећу. Убиством Николе (17) и Марије (15) и њихов живот је стао. Сваки дан је сећање на њих и питање шта би са њима данас било да су живи, да ли би имали своје породице, какви би били људи.

-Стално сам овде на гробљу. Кад су они отишли и ми смо требали, али Бог не дозвољава.Морамо да наставимо живот даље.Тешко је, изгубили смо двоје деце, али морамо напред док не одемо тамо код њих, каже њихов отац Драгиша.

Мајка Зорица каже да је јако тешко када немаш са ким да поделиш свој бол, а он је велик, неиздржив.

-Они ће за мене увек бити живи, јер кад уђем у кућу и видим слику, њихове ствари, за мене су моја деца са мном, каже кроз сузе мајка Зорица.

Првог маја 1999. године  НАТО је бомбардовао аутобус ”Ниш експреса” на мосту у Лужанима код Подујева.  Погинула су 46 путника, од којих 14 деце.

М.Ч.

Подели на: