Шири се зараза на северу Косова, оболео и затворски чувар, а још седморица имају симптоме

Ситуација у вези са ширењем заразе коронавируса на северу КиМ је изузетно забрињавајућа, оболео је и један од затворских чувара, а још њих седам има исте симптоме па ће их данас тестирати надлежна екипа из Приштине пошто је реч о њиховој затворској служби, потврђено је за Косово Онлајн у Општинском штабу за ванредне ситуације Косовска Митровица.

 

Заражени чувар биће пребачен на лечење у Ниш. Како сазнајемо, и он као и његове колеге и још један заражени из Северне Митровице, који је од викенда већ на лечењу у КБЦ Ниш, били су гости на свадби у Звечану 14. марта за коју се испоставило да је жариште епидемије.

Директор Клиничког центра у Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је да је извесно да ће се број заражених коронавирусом повећати јер је око стотину особа било у контакту са људима код којих је потврђена зараза и додао да су они у самоизолацији.

Општински штаб за ванредне ситуације још једном позива све грађане да остану код својих кућа, да препоруке о превентиви швате веома озбиљно и да се јаве лекарској служби ако добију симптоме вируса.

Подели на: