петак, 17. септембра 2021. | 03:14

Сложно и снажно боримо се за интересе српског народа

Предизборна конвенција Српске листе у Грачаници

 

На предизборном скупу у Грачаници поручено је да су ово судбоносни избори и да Српска листа мора да освоји свих 10 мандата јер, како је речено, једино то значи директну везу са државом Србијом. Најављено је и да ће Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Србије до краја године реализовати 347 пројеката чија је вредност више од 100 милиона евра.
Обраћајући се присутнима у грачаничком Дому културе, помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да Срби са КиМ знају шта им је чинити.
-Данас је у Грачаници празник, баш као и пре пар дана када смо на овом истом месту обележили Дан општине Грачаница – Малу Госпојину. Ово су судбоносни избори на којима Српска листа мора да победи, истакао је Петковић и наставио:
Српска листа у свом називу има посебан аманет, а то је победа на предстојећим ванредним изборима. Слободан Петровић, Рашић, Јаблановић и Трајковић немају никакве везе са Србијом и не мисле добро нашем народу. Они су део пакленог плана Приштине. Сетите се, Пертовић је дао кворум за усвајање Платформе против дијалога, у којој пише да Србија треба да призна Косово. Такви као он издају интересе српског народа. Српска листа је пројекат од националног значаја. Српска листа је ујединила српски народ захваљујући председнику Александру Вучићу и директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу који су ту, уз српски народ и уз Српску листу, да се јединствено, сложно и снажно боримо за интересе српског народа.
Петковић је истакао да у Приштини не воле Српску листу јер је показала да неће гласати за такотвану Војску Косова, за таксе, за отимање Трепче….
-Само ако победи Српска листа то ће бити гарант очувања везе са Србијом. Влада Србије и Канцеларија за КиМ ће у овој години реализовати 347 пројеката, који вреде више од 100 милиона евра од којих нова боница у Грачаници вреди преко два милиона евра и ускоро почиње њена градња, рекао је Петковић.
На скупу у Грачаници могло се чути да је Српска листа странка обичних људи, која ради за обичне људе и зато се окупљенима обратио човек из народа, студент Душан Борисављевић.
-Ове није политички говор, већ мој напор да останем и опстанем овде где јесам. Ове моје речи представљају оруђе којим се ја борим да останем ту где сам рођен и где припадам, рекао је Борисављевић.
Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић подсетио је да су се њени представници трудили да обиђу сва места на Косову и Метохији где живе Срби, али и да су на Косову и Метохији одувек била тешка времена.
-Српска листа је име и презиме за слогу, јединство, опстанак и повратак на КиМ. Није тренутак за било какве поделе. Они који подржавају ове друге, а који нису део Српске листе, подржавају политику која је усмерена ка томе да нас на КиМ буде све мање. Знамо вас, познате су нам ваше преваре и лажи. Српски народ је подигао оптужницу против Слободана Петровића јер се лажно представља као Србин, рекао је Јевтић.
Кандидат за посланика Српске листе и председник Привременог органа СГ Приштине измештене у Грачаници, Љубинко Караџић, рекао је да се изградњом станова и кућа, библиотека, хладњача и фарми, брани опстанак на овим просторима.
-Чувамо интерес државе Србије и народа који овде живи. Били смо заједно много пута када је било тешко, борили се много пута у немогућим условима али смо увек из тих борби излазили као победници, сложни и јачи. Наша највећа снага лежи у нашем јединству и слози, али и огромној подршци коју смо имали и последњих 20 година од наше државе, која је данас јача него икада. Српска листа није интересна група као неки који се представљају као Срби. Настали смо из потребе да будемо несаломиви, да чувамо наш идентитет. Гласајући за Српску листу гласате за Србију, поручио је Караџић.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић нагласио је да се из Грачанице шаље позив на јединство. Он је нагласио да је задатак свих да изаберу проверене и поштене људе.
-Из Грачанице данас шаљемо поруку јединства и упућујемо позив на јединство и спремност да заједнички одолимо притисцима и изазовима који су пред нама. Задатак свих нас је да изаберемо проверене, часне и поштене људе који неће ћутати у Скупштини, и који ће се увек борити за истину. Пред нама је важан посао којим ћемо доказати истину и показати колика је наша победа. Њоме ћемо показати нашу одлучност да бранимо наша огњишта и наше достојанство. Само јединствени можемо да одолимо притисцима и изазовима који су пред нама, рекао је Поповић.
Са предизборног скупа Српске листе у Грачаници поручено је да међу Србима који живе на Косову и Метохији нема граница, ни географских, ни духовних. Да се сви заједно боримо за оно што је наше и сви смо као један.
Да је јединство оно што даје снагу за даљу борбу за опстанак поновио је и председник Српске листе Горан Ракић.
-Сабрани испод барјака Србије, ова листа и они који заступају њене ставове, не бране се само од Албанаца већ и од такозваних Срба, малих и продатих, који желе да истисну Србију са ових простора. Неопходно је да изађемо и покажемо српско јединство, снагу и моћ. Да подигнемо глас против оних који раде против интереса српског народа. Када видим колико нас је данас овде, знам да је то оно што нам даје снагу да радимо још боље и истрајемо у заједничкој одбрани КиМ, поручио је Ракић.
Сала грачаничког Дома културе била је премала да прими све присталице Српске листе које су желеле да присуствују предизборном скупу, па је велики број њих остао у ходнику и дворишту Дома културе док је скуп трајао.   М.Ч.

Подели на: