Снег одсекао села од света

У брдско- планинском делу упштине Ново Брдо

 

Обилне снежне падавине одсекле су брдско планински део општине од света. Многа села су завејана, а локални путеви због снега који од среде увече нон стоп пада непроходни. На појединим местима наноси снега су високи чак и до метар и по. Такође проблема због снежне мећаве има и у осталим деловима општине, као и у читавом Косовском Поморављу. Ни главни путни правци нису добро очишћени.

Подсетимо да нарочито у брдско планинском делу Косовског Поморавља, укључујући и општину Ново Брдо има много старих и болесних лица. Лекари у већини сеоских амбуланти у овом региону не долазе редовно или уопште не долазе. Како се може чути од мештана поменутог региона актуелни зимски период је за њих права агаонија и једва чекају да се временске прилике нормализују.

Надлежне општинске службе у Новом Брду иако су тврдиле да су се довољно припремиле да балговремено делују у случају већих снежних падавина, то нису учиниле. Возило које је општина Ново Брдо уступила овдашњој ватрогасној станици на располагање, а у циљу одржавања локалних путева у зимском периоду је несиправно, потврдили су нам у ватрогасној станици.

С. И.
Подели на: