Спасић: ЕУ да забрани Харадинају политичко деловање

Председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ Симо Спасић позвао је данас председника и премијерку Србије да од државника Европске уније затраже да забране политичко деловање Рамушу Харадинају.

 

Спасић наводи да је Харадинај терориста и ратни злочинац, а да се у пракси показало да међународни представници могу да утичу и забране политичко деловање онима за које се посумња да су имали ратну прошлост.

Он наводи да породице косметских жртава не очекују да ће Специјални суд за злочине ОВК у Хагу ухапсити и осудити Харадинаја, Спасић истиче да је његово политичко деловање погубно за мир и стабилност у региону и да је неправедно да обавља било какву политичку дужност.

“Они који хоће мир, стабилност, слободу, просперитет не могу и не смеју подржати улогу преговарача једном таквом терористи и злочинцу као што је Рамуш Харадинај. Зато морамо подићи глас у име српских и косметских жртава, које су до дана данашњег остале без правде и права”, наводи се у саопштењу председника Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ Симе Спасића.

Подели на: