Српска листа: Опасан покушај Приштине да фалсификује историју

Покушаји да се, након протеривања Срба са Косова и Метохије, затру и трагови српског постојања кроз фалсификовање историје и отимање српске културне баштине су апсолутно срамни, опасни и захтевају најхитнију реакцију свих надлежних међународних институција, саопштила је Српска листа.

 

Најновији покушај да се црква Светог Николе у Новом Брду начини католичком је пример верске нетолеранције албанског руководства на Косову и Метохији, које у недостатку идеја за бољи живот својих грађана на тај начин гради рејтинг на мржњи према свему што је српско, додаје се у саопштењу.

Српска листа је, како се наводи, посебно разочарана чињеницом да пројекат којим Приштина настоји да покатоличи српску православну светињу финансира амбасада СР Немачке у том граду.

Зато СЛ апелује и на њих да обуставе тај пројекат, јер очито су, каже се у саопштењу, изманипулисани од стране неких приштинских структура.

Будућност која се гради на лажима и превари не може бити светла и плодотворна.

На српским светињама су отворена врата за све добронамерне посетиоце, што је најбољи пример испружене руке нашим комшијама, али негирање или преотимање нашег културног идентитета је недопустиво, закључује се у саопштењу Српске листе.

Подели на: