петак, 18. јуна 2021. | 15:09

Станковић: Камбери се неозбиљно понаша, нема размене

Председник Координационог тела Владе Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић оценио је данас да су наводи шефа посланичке групе “Уједињена долина-СДА Санџак” у Скупштини Србије Шаипа Камберија да се “Албанци у Прешевској долини радују идеји о размени територија”, неозбиљан покушај да се та тема врати у фокус.

 

 

Ништа ново нисмо чули од Шаипа Камберија. Очигледно је да у недостатку реакција међународне заједнице покушава да врати једну тему у фокус, о којој су сви заузели јединствен став на свим нивоима, а то је – нема никаквих размена територија, нема никаквих размена становништва. Бујановац, Прешево и Медвеђа су били, јесу и остаће саставни делови Републике Србије без обзира на нечије жеље”, рекао је Станковић за Косово онлајн.

Ово су само покушаји одређених лица да се поново о тој теми прича у склопу предстојећих разговора између Београда и Приштине, али такве изјаве више немају никакву тежину и у свим срединама се прихватају као неозбиљно понашање, истакао је он.

Што се тиче оптужби директора Института за судску медицину Арсима Грџаљиуја да су “Срби отварали масовне гробнице и вадили органе убијеним Албанцима“, Станковић сматра да то само показује да он има изузетно оскудно знање о овој теми.

“Ако сам добро разумео изјаву директора овог Института за судску медицину, онда он има веома оскудно знање о томе како се врши експлантација, узимање органа за трансплантацију, али нажалост није једини на овим просторима који показује знање које није за похвалу”, поручио је Станковић.

Подели на: