недеља, 09. маја 2021. | 16:34

Стефановић: Ситуација на КиМ све сложенија, наставља се борба против организованог криминала

Министар одбране Небојша Стефановић рекао је после састанка Савета за националну безбедност да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији све сложенија. Нагласио је да није крај борби против организованог криминала.

 

 

На Андрићевом венцу одржан је састанак Савета за националну безбедност, којем је председавао председник Србије Александар Вучић. Министар одбране Небојша Стефановић рекао је у обраћању медијима после седнице да је разговарано о сложеној ситуацији за нас, у политичком и безбедносном смислу.

Такође, додао је да је разговарано и о томе шта предузимају наши државни органи да очувају безбедност и стабилност на територији јужне покрајине.

“Анализирамо све изазове које српско становништво има, а та ситуација на Косову и Метохији је све сложенија, има и нових ситуација, попут појединих честитки за Дан државности којима се радују поједини политичари у јужној покрајини а нико у централној Србији”, навео је министар.

Додао је да Србија жели да, у сарадњи са КФОР-ом, настави да штити и безбедност и стабилност нашег становништва на Косову и Метохији.

“Желимо да пошаљемо поруку да смо озбиљни партнери, да пошаљемо поруку да никакав погром, протеривање српског становништва неће бити дозвољен”, наглашава Стефановић.

Друга тема састанка је, према Стефановићевим речима, била и набавка и потребе наших полицијских и војних снага, као и набавка новог савременог наоружања.

“Да наши припадници буду добро опремљени, да буду снажни и да могу да се суоче са изазовима, и у смислу електронске борбе, и борбе против пожара… Оно што могу да кажем је да пре свега желимо да уложимо у нашу копнену војску и опрему, али и хеликоптере неопходне МУП-у против пожара, као и нову техничку опрему БИА за ефикасније супротстављање борби против организованог криминала”, истиче министар одбране.

Трећа тема састанка је, истиче, борба против организованог криминала и хапшења која су се догодила у претходним недељама.

“То није крај, анализирали смо где су везе организованог криминала са државним органима”, рекао је Стефановић, додајући да ће они који су у државним органима помагали криминалцима бити санкционисани.

“Разговарали смо и шта је потребно да се оснаже и државни органи и тужилаштва у наредном периоду и да грађани Србије имају потпуну безбедност и сигурност. Државни органи су задужени да пажљиво прате и наставиће да штите интересе Републике Србије у сваком тренутку”, напоменуо је министар одбране.

Подели на: