Тачи: Чланство у ЕУ решење за Западни Балкан

Косовски председник Приштини Хашим Тачи уочи Минхенске конференцији о безбедности поручује да је чланство целог Западног Балкана трајно решење које доноси мир.

 

Хашим Тачи истиче да се у Минхену одржава један је од водећих светских форума који расправља о глобалним, али и локалним безбедносним питањима.

Поручује да је веома важно радити на превазилажењу позиције у којој је однос са ЕУ угрожен због кашњења у доношењу одлуке о визној либерализацији.

“Косову, као и целом региону Западног Балкана, потребан је истински, отворени дијалог са ЕУ. Желим свима јасно да ставим до знања да не може постојати алтернативно или привремено решење за регион, од ЕУ”, рекао је Тачи.

Истичући да је трајно решење које доноси мир, стабилност, развој и просперитет пуно чланство целокупног Западног Балкана у ЕУ.

Додао је да ће се састати са званичницима држава и међународних организација, укључујући америчког амбасадора у Немачкој Ричарда Гренела, који је и специјални изасланик председника САД Доналда Трампа за дијалог Приштине и Београда.

Подели на: