понедељак, 26. октобра 2020. | 22:50

Тачи почео консултације o важним питањима

Косовски председник Хашим Тачи почео је серију консултација са председницима парламентарних странака, а први сусрет имао је са Исом Мустафом из Демократског савеза Косова.

 

Хашим Тачи је сусрете са вођама албанских странака заказао “са циљем информисања, консултовања и координисања о питањима у државном интересу”.

“Одличан радни састанак са бившим премијером и лидером ДСК, господином Иса Мустафом. Сагласили смо се да имамо јединствен став о кључним националним питањима. Захвалан господину Мустафи и ДСК-у што су увек били конструктивни у питањима изградње државе”, написао је Тачи на твитер налогу.

Иако је био предвиђен сусрет са премијером Аљбином Куртијем, истовремено и председником покрета Самоопредељење, Курти је одбио позив Тачија.

Курти је навео да као лидер Самоопредељења нема интерес да се сатсаје са Тачијем а да ће као премијер да се сатане са њим када заврши консултације са лидерима странака.

Код Тачија су били председник Демократске партије Кадри Весељи, председник Алијансе за будућност Рамуш Харадинај, а позвани су и председник Социјалдемократске иницијативе НИСМА Фатмир Љимај и председник Алијансе ново Косово Беџет Пацоли.

Након састанка са Тачијем Харадинај је изјавио да је упознат о разговорима у Вашингтону али без детаља. Рекао је да Хашим Тачи није реаговао на његову иницијативу о свестраначком скупу о усаглашавању става о дијалогу са Београдом.

Тачи је на твитер налогу написао да је састанак са Весељијем био продуктиван.

“Продуктивна размена мишљења са бившим председником Скупштине Косова и садашњим лидером опозиције, господином Кадријем Веселијем. Јединствени став опозиције и позиције кључан је за питања од националног интереса”, написао је Тачи.

Подели на: