петак, 18. јуна 2021. | 14:05

ТОГ: Едукативне посете манастиру и археолошком парку

Туристичка организација Грачанице и ове године организује едукативне посете за ученике свих основних школа на територији општине. Посете ће бити одржане од 14. до 16. октобра, при чему ће сваког дана две основне школе имати прилику да обиђу манастир и археолошки парк.

 

Ученици ће у пратњи предметних наставника (историје или географије) и туристичког водича, имати прилику да посете и боље се упознају са историјом, архитектуром и фрескописом манастира Грачаница, као и са историјом и архитектуром археолошког парка Улпијана, истиче се у саопштењу ТОГ.

Циљ едукативних посета је “боље упознавање ученика са културним наслеђем у општини Грачаница и подизање свести о значају и очувању културног наслеђа”.

Прва посета ће бити организована у понедељак, 14. октобра, у 9 часова са ОШ “Угљаре” из Угљара, а затим се посета наставља од 11 часова са ОШ “Миладин Митић” из Лапљег Села.

“Претходне године је у оквиру едукативних посета више од 600 ученика основних и средњих школа имало прилику да посети ове две најпосећеније туристичке атракције на територији општине Грачаница”, напомиње се у саопштењу.

Превоз је организовала ТОГ у сарадњи са општином Грачаница и Градско-саобрађајним предузећем привременог органа општине Приштина.

Подели на: