уторак, 21. септембра 2021. | 00:33

У близини административне линије код Бујановца пронађена велика количина оружја

У атару села Кончуљ, које је на административној линији између Србије и Косова, у месту званом Сингрит, пронађена је већа количина различитог наоружања, између осталоги ракетни бацач, преноси Тањуг.

 

Радник фирме која ради на разминирању подручја општине Бујановац у координацији са центром за размињавање пријавио је 14. новембра полицији да је нађена већа количина наоружања и минско експлозивних средстава.

Наоружање је, како пишу Новости, нађемо приликом радова на прегледу терена, који се изводе на територији општине Бујановац.

Тада је нађено осам пуњења за ручни минобацач “Оса“, једна противтенковска мина, врећа нитроглицерина, три сандука муниције и један уређај за праћење.

Сутрадан је формирана екипа надлежних из полиције и војске, који су извршили увиђај и констатовали да је за сада непозната особа или више њих у атару села Кончуљ које је на административној линији са Косовом, у месту званом Сингрит, испод стене у шупљини сакрили разну врсту наоружања.

Људи који су овај посао радили нашли су девет контејнера са ракетом за ручни ракетни бацач М79 “Оса“ 137 муниција за бацач граната “Зоља”, једну противтеконску мину, један оптички нишан, 1.436 муниције разног калибра, као и маскирну униформу у фази распадања.

О свему је обавештено Више јавно тужилаштво у Врању.

Подели на: