недеља, 13. јуна 2021. | 20:47

У последња 24 сата у Србији 57 жртава ковида, 7.780 новозаражених

Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата од ковида 19 преминуло 57 особа, што је највећи број нових смртних случајева до сада. Потврђено је још 7.780 случајева заразе коронавирусом.

 

15:00
На респираторима 245 пацијената
У последња 24 сата у Србији су тестиране 22.404 особе, а коронавирус је потврђен код њих 7.780.

Борбу са ковидом 19 изгубило је још 57 људи.

На респираторима је 245 пацијената.

Премијерка Ана Брнабић поручила је да су бројке све лошије, да је цела земља у тешкој епидемијској ситуацији и позвала све да поштују мере.

Директор Инфективне клинике КЦС-а Горан Стевановић изјавио је да ће сви грађани са симптомима заразе убудуће морати прво да се јаве у ковиђамбуланте, како би им се тамо урадила дијагностика.

Они који нису витално угрожени, а дођу у пријемно-тријажне амбуланте без анализа, биће враћени у домове здравља, објаснио је Стевановић.

У циљу ослобађања капацитета у Београду, пацијенти којима се завршава терапија биће пребачени у привремене болнице, изјавио је члан Кризног штаба Мијомир Пелемиш.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је да се резултати мера, које су ступиле на снагу у уторак и оних од прошлог уторка, могу очекивати у току наредне две недеље.

“Очекује се да дође до успорења активности вируса, али врло су високи бројеви, тако да ће притисак бити велики. Око средине децембра се може очекивати побољшање у цифрама”, истакао је Кон.

На дневном нивоу лабораторија “Ватрено око” у Клиничком центру Србије уради од 2.000 до 2.500 узорака, а резултати се издају у року од 24 сата, навела је Снежана Јовановић, руководилац те лабораторије у КЦС.

Подели на: