четвртак, 06. маја 2021. | 15:33

У Србији још 512 особа позитивно, највише до сада – сутра седница Кризног штаба

У Србији је у последња 24 часа потврђено 512 нових случајева коронавируса. Преминула је једна особа. Тестирано је 7.425 узорака. Ово је највећи број случајева који је потврђен у једном дану од почетка епидемије у Србији. Због новонастале ситуације са коронавирусом и све већег броја заражених, сутра ће се одржати седница Кризног штаба.

 

У последња 24 сата, у Србији је тестирано 7.425 људи, а коронавирус је потврђен код њих 512, што је највећи број потврђених случајева у једном дану од почетка епидемије.

Борбу са ковидом 19 изгубила је још 1 особа, а од почетка епидемије од последица заразе преминула је 781 особа.

Хоспитализовано је 490 људи, а на респираторима је 27 пацијената.

Епидемијска ситуација са коронавирусом у Србији се погоршава, само за дан број новозаражених је скоро утростручен. Јуче до 20 часова потврђено је 400 новозаражених.

Највећи број случајева и даље бележи Београд.

Епидемиолог Предраг Кон поново апелује на грађане да носе маске и тврди да та мера, уз одржавање дистанце, пружа заштиту од коронавируса од близу 99 одсто.

Да разлога за забринутост има све више, сведоче и у Градском заводу за плућне болести.

Директорка те установе Љиљана Тимотијевић рекла је за РТС да је дошло до знатног повећања новооболелих и истакла да је јуче од прегледаног 61 пацијента њих седам послато на хоспитализацију.

Подели на: