уторак, 22. јуна 2021. | 12:34

У српским срединама на КиМ 52 нова случаја инфекције

Због пораста броја заражених сада се тестирање у Заводу за јавно здравље Косовска Митровица обавља три пута недељно

 

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 часа регистроване су још 52 особе позитивне на коронавирус, саопштено је данас из Кризног штаба општине Косовска Митровица.
То је за мало па дупло већи број новооболелих у односу на податке од јуче када је било регистровано 29 нових случајева заразе коронавирусом. Како је за наш лист потврдио епидемиолог из Завода за јавно здравље Косовска Митровица др Александар Антонијевић, тестирања се сада врше три пута недељно и то понедељком, средом и петком.
Од 136 јуче обрађених узорака, 38 позитивних случајева евидентирано је у општинама на северу Косова и 14 у срединама јужно од реке Ибар.
Позитивни случајеви по општинама: Косовска Митровица (24), Лепосавић (6), Зубин Поток (5), Грачаница (5), Гњилане (5), Звечан (3), Пећ (3) и Косовска Каменица (1).
Опорављено је 11 лица – шест у Косовској Каменици, четири у Косовској Митровици и једно у Штрпцу.
У Здравственом центру у Косовској Митровици Тренутно је хоспитализовано 28 лица, док је 180 у кућној изолацији
Од почетка епидемије у Заводу за јавно здравље Косовска Митровица тестирано је укупно 6.183 лица, од чега је код 1.259 а потврђено присуство коронавируса.
Укупан број оболелих по општинама: Косовска Митровица 376, Звечан 205, Лепосавић 198 и Зубин Поток 129. У српским срединама јужно од Ибра до сада је регистровано укупно 351 оболело лице.
Од почетка епидемије, услед последица изазваним коронавирусом у српским срединама на КиМ преминуло је 40 лица.
С.К.

Подели на: