Удовичић у Косовској Митровици уручује стипендије талентима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић стигао је у Косовску Митровицу где ће, у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, уручити 43 уговора о стипендирању, које Фонд за младе таленте додељује студентима Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици.

 

Догађају ће присуствовати и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић.

Након тога, такође у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, Удовичић и Јовић присуствоваће уручивању уговора о донацији спортске опреме за фискултурне сале пет основних школа:

ОШ „Радош Тошић“, Осојане, Исток;

ОШ „Свети Сава“, Косовска Митровица;

ОШ „Доситеј Обрадовић“, Партеш, Гњилане;

ОШ „Вук Караџић“, Сочаница, Лепосавић;

ОШ „Бановић Страхиња“, Бањска, Звечан.

Уговоре директорима ових школа уручиће председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

Донирана опрема за сваку школу састоји се од комплета голова са мрежама, кошева и кошаркашких табли, мрежа за одбојку и 40 лопти за четири спорта.

На крају посете Косовској Митровици, Вања Удовичић и Жељко Јовић присуствоваће, у кампусу Студентског центра, званичном отварању недавно постављеног стуба за Wи-Фи интернет („Интернет дрво“), донацију компаније МТС д.о.о, који ће студентима омогућити бесплатну интернет везу у кругу од 150 м, у оквиру Студентског центра и истовремено коришћење интернета на 300 уређаја. Такође, студенти ће моћи да допуне батерије својих мобилних телефона преко УСБ портова који се налазе на стубу.

Подели на: