уторак, 22. јуна 2021. | 12:39

Унапређење здравственог система

Отворено Одељење физикалне терапије у Дијагностичком центру у Грачаници

 

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић заједно са директором Клиничког болничког центра Приштина-Грачаница проф. др Братиславом Лазићем, отворио је Одељење физијатрије у Дијагностичком центру у Грачаници. Поповић је том приликом рекао да је ово још један показатељ настојања општине Грачаница да помогне својим мештанима и унапреди целокупни здравствени систем који се поред епидемије свакодневно бори да очува здравље свих грађана.
-Данас су наши мештани добили још један обновљен, леп простор у оквиру нашег здравственог система. Поред Републике Србије, и ми као општина помажемо колико смо у могућности, не би ли обезбедили што је могуће боље услове за лечење наших грађана. Здравство је стуб нашег останка и опстанка и ми сигурно нећемо стати. У плану имамо да и даље побољшавамо сарадњу са Клиничко-болничким центром, са нашим Домовима здравља. Оно што могу да кажем као градоначелник Општине Грачаница је то да у овим тешким временима када нас је задесила ова пошаст са Ковидом-19, имамо један здравствени систем који је на завидном нивоу и који је увек на услузи нашим грађанима, казао је Поповић.
Директор општинског одељења здравства Александар Поповић напомиње да је је реч о одељењу где ће се пружати физијатријске услуге, рехабилитација након повреда и слично.
-Опремљени смо свим савременим апаратима за физикалну терапију. Имамо лекаре, специјалисте физијатрије, неколико врсних терапеута, и наравно средњи кадар, тако да ће наши мештани добити јако добру услугу. Ја се надам да ће дневно бити око 30-40 пацијената, рекао је директор Одељења здравства при општини Грачаница.
Директор Клиничко болничког центра Приштина са седиштем у Грачаници проф. др Братислав Лазић нагласио је да је целокупни здравствени систем на услузи грађанима и да је ово један велики допринос здравственом систему
-Без обзира на епидемиолошку ситуацију желим да истакнем да ми хоћемо, желимо и у обавези смо да пружамо здравствене услуге и свима онима који нису оболели од Ковида. Ово је један изузетно значајан сегмент, дакле физикална медицина, и овај нови простор је за нас важан, јер ће сви они чије је здравље нарушено овде добити адекватну помоћ, рекао је проф. др Лазић.
Отварањем Одељења физијатрије у Грачаници привремено је прекинут рад одељења физијатрије у Лапљем Селу, а сва опрема за физикалну терапију пребачена је у нове просторије које су од сада смештене у згради Дијагностичког центра у Грачаници.

М.Ч.

Подели на: