петак, 07. маја 2021. | 23:41

УНМИК донирао пакете помоћи за угрожене

Општина Грачаница

 

Мисија Уједињених нација на Косову (УНМИК) допремила је пакете помоћи у виду прехрамбених производа и хигијенских средстава који ће бити подељени социјално угроженим породицама у општини Грачаница. Обезбеђено је укупно 50 пакета прехрамбених производа и 30 хигијенских пакета.
На донацији, али и подршци у борби против пандемије коронавируса захвалио се председник општине Грачаница Срђан Поповић.
-Од почетка епидемиолошке сиутације наш интерес и приоритет је снабдевање социјално угрожених и старачких домаћинстава на нашој територији. У том смислу успели смо да остваримо контакте са многим институцијама и организацијама које су нам изашле у сусрет. Данас смо помоћ добили од Уједињених нација и то је показатељ да сарадњом и заједничким напприма можемо изаћи из овако велике и тешке кризе, казао је Поповић.
Он је подсетио да су волонтери и чланови Кризног штаба до сада поделили око 500 пакета помоћи.
-Недавно смо добили помоћ у пакетима хране од швајцарске организације СДЦ и хигијенске пакете од УНХЦР-а, а наредне седмице очекујемо и помоћ немачке организације ХЕЛП. Наши волонтери су вредни, обилазе породице и достављају све што им је потребно. Социјална дистанца је најважнија и зато је потребно да останемо дисциплиновани, а локална самоуправа ће наставити са сарадњом са свима који желе да помогну, рекао је Поповић и додао да су највеће потребе социјално угрожених брашно, основне животне намирнице и хигијенски производи.

М.Ч.

Подели на: