среда, 22. септембра 2021. | 13:58

Упознавање са новинама у пчеларству

Пчелари Зубиног Потока на Сајму пчеларства југоисточног Балкана у Врању

Неколико десетина излагача из Србије и Македоније, Бугарске, Грчке, Црне Горе, Албаније и Турске представило је своје производе од меда, пчеларску опрему, публикације и часописе из области пчеларства
Тридесетак пчелара из Зубиног Потока учествовало је на Трећем пчеларском сајму југоисточног Балкана у Врању који је одржан 21. септембра. Они су имали прилику да се на сајму упознају са новинама у свету пчеларства и производњи меда и да стекну нова искуства која могу убудуће применити у свом раду. Организатори овог сајма су Савез пчеларских организација Србије и Друштво пчелара “Матица” из Врања, уз подршку града и врањске Туристичке организације. Према речима Слађане Милић, стручног сарадника у области привреде и финансија општине Зубин Поток, у овој општини се планира оснивање откупног центра меда и пчелињих производа од идуће године, а такође и оснивање Удружења пчелара ради бољег информисања и рада у области пчеларства.
На Трећем пчеларском сајму југоисточног Балкана који је одржан ове године у Врању, своје производе су поред српских пчелара, представили и и пчелари из Македоније, Бугарске, Грчке, Црне Горе, Албаније и Турске . Неколико десетина излагача представило је своје производе од меда, пчеларску опрему, публикације и часописе из области пчеларства.
Осим продајне изложбе, одржана су и предавања о техникама пчеларења које доводе до квалитетног меда и прополиса. С.Ђ.

Подели на: