среда, 19. маја 2021. | 01:15

Петковић: Тачи још једном показао да је суштински против дијалога

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је Хашим Тачи, изјављујући да би “узајамно признање” требало да буде једина тачка дијалога Београда и Приштине, још једном показао да је суштински против дијалога и да његов потпис пред лицем ЕУ, којим се обавезао на формирање Заједнице српских општина, ништа не вреди.

 

 

Дијалог не може, на начин како Тачи замишља, имати унапред дефинисан ишод, и тога су свесни и у Вашингтону и у Бриселу.

Уместо што он и Авдулах Хоти свакога дана неосновано подижу очекивања Албанаца на Косову и Метохији, како би доцније могли да правдају своју неконструктивност расположењем јавног мњења, требало би да покажу више политичке смелости, пристојности и одговорности, и да макар покушају да колико-толико поврате свој потпуно урушени кредибилитет.

Својим маневрима и ескиважама са себе не могу скинути седам и по година нереализовану обавезу формирања Заједнице српских општина, и то је тема коју неће успети да скрајну и уклоне са стола никаквом политичком и дипломатском гимнастиком.

Заједница српских општина и непоштовање Бриселског споразума од стране Приштине биће наша прва тема приликом сваког одласка у Брисел, и нека нико не гаји нереална очекивања о напретку дијалога док год та обавеза не буде испуњена.

Све или ништа стратегија Приштине за резултат ће имати једно велико ништа, а једино што ће Тачи и Хоти добити јесте презрење у светским центрима моћи због траћења времена људи који имају преча посла него да учествују у њиховом театру апсурда, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића

Подели на: