петак, 18. јуна 2021. | 02:00

Веселиновић: Алергија у ЦИК режирана представа, покушај крађе гласова

Члан ЦИК из Српске листе Стеван Веселиновић изјавио је за Косово Онлајн да је наводно тровање и алергија појединих чланова комисије која се бавила бројањем гласова пристиглих из Србије, на изборима 6. октобра, изрежирана представа и шовинистичка фарса са циљем крађе гласова те листе и доделе некима другима који су освојили занемарљив број гласова српске заједнице.

Веселиновић, који је био присутан током бројања тих гласова, је објаснио да су једног тренутка “као по команди” радници у надлежном секретаријату који су те коверте и бројали, пожалили на њихов мирис те да изазивају алергију и свраб.

Шеф тог тима, Бесник Бужала, је прекинуо бројање и кренуо да обавештава полицију и неке друге органе да је могуће да су “коверте затроване” каже Веселиновић.

“Био сам у просторији, такође сам коверте држао у рукама и нисам осетио ни мирис, ни свраб, нити добио алергију и нисам имао никакву реакцију”, прецизирао је Веселиновић.

Према његовим речима затим је стигла полиција, избацила њега, иако је члан ЦИК, и посматраче Српске листе, не само из просторија где су коверте, већ и из зграде.

Додао је да је им је касније речено да су и остале удаљили из тих просторија.

Веселиновић истиче да је у међувремену пристигло неколико медицинских возила “тако да је могуће и да су унели унутра шта год су хтели, с обзиром да није било никакве контроле, бар са наше стране, о томе шта се тамо дешава”.

Сматра да је циљ да се гласови из Србије компромитују, да је могуће да се замене, и да се онима који нису ни добили поверење грађана дају незаслужено ти гласови, те тако покуша да се поправи њихов “мизеран скор на изборима”, те да се “на силу угурају у парламент класичном пљачком и фарсом”.

Навео је да у свему томе што се дешава данас учествују Бужала и косовска полиција.

Веселиновић је казао и да је реч о нешто више од 3.700 гласова.

Подели на: