понедељак, 20. септембра 2021. | 01:09

Влада даје 28 милиона за пројекте на Косову

Влада Србије определила је скоро 28 милиона динара за „унапређење иновационих капацитета” на Косову, што укључује пројекте „успостављања интегрисаних система надзора и контроле”.

 

Како је објављено у Службеном гласнику, ова средства користе се за реализацију пројеката којим се имплементирају нове технологије у оквиру концепта „паметних и безбедних градова”.

Новац је намењен за унапређење „иновационе инфраструктуре” у области безбедности, мобилности и транспорта, јавних и комуналних услуга, дигитализације у јавном сектору, заштите животне средине и развоја иновационог предузетништва.

У сфери безбедности финансираће се „успостављање интегрисаних система надзора и контроле, система упозорења у ситуацијама угрожене безбедности, система за реаговање у ванредним ситуацијама и др.”

За средства ће моћи да конкуришу локалне самоуправе са Косова, а програм спроводи Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, Ненада Поповића.

Активност за коју су одобрена средства, као и сва плаћања у вези са њеном реализацијом, мора бити започета након потписивања уговора, а плаћања извршена до 31. јануара 2020. године, док се правдање утрошених средстава мора извршити најкасније до 31. марта 2020. године.

Подели на: