петак, 18. јуна 2021. | 13:46

Вучић: Без решења “косовског чвора”, Србија неће бити у ЕУ

Нема никакве сумње да без решавања “косовског чвора” Србија неће бити члан ЕУ и то је недвосмислена порука Брисела, изјавио је вечерас председник Александар Вучић.

 

Без решавања косовског чвора, а не знам како и шта ко мисли да предложи, Србија не може бити чланица ЕУ. Ту нас нико није лагао из Европе, то су рекли на првом састанку 2012. године”, рекао је Вучић у емисији Хит Твит на ТВ Пинк.

Председник је истакао и да није велики оптимиста да је могуће пронаћи компромисно решење између Београда и Приштине, али истиче да морамо да учествујемо у разговорима и да учинимо све да се сачува мир и сви наши интереси.

Страховит раст једне ЕУ силе донеће тежа питања у вези КиМ

Председник Александар Вучић указао је вечерас да је дошло до другачије расподеле економске моћи у Европи и свету, а да је једна држава ЕУ забележила “страховит” раст, што ће, оцењује, и по питању КиМ да доноси тежа питања за нас.

“Очигледно је да постоји велики сукоб између две западне силе око ситуације у Приштини. Видећемо шта ће бити око њихове владе. Спремни смо да разговарамо”, рекао је Вучић.

Он је, иначе, у више наврата указао да је Немачка из епидемије изашла са новом снагом.

Каже и да не види како и на који начин и о чему можемо да се договоримо, али да морамо да разговарамо, да решавамо безброј проблема између Срба и Албанаца – морамо.

“Али, када питам шта је решење, чујем само да нема промене граница. Они чекају да неко у Србији каже да то није Србија, или ”одрећи ћемо се свега да би нас неко потапшао по рамену””, рекао је Вучић за Хит твит.

Како је рекао, иако би се очекивало да, с обзиром на изборну кампању која је у току, говори “лаке или милозвучне поруке”, мора да укаже да је Србија у тешкој ситуацији по том питању.

Додао је да ће ствари мењати глобално и у наредном периоду, а да је наше да то пратимо и да сачувамо Србију.

“Надам се да ћемо у томе успети, а за то нам је потребна снажна економија и да будемо уједињени као народ”, рекао је Вучић.

Он је поновио да је Србија на ЕУ путу, којој је, каже, захвалан на новцу који је издвојила за Србију, али да није увек срећан због политичких изјава које стижу из Уније, мада је и то демократија и показује слободарско опредељење Србије.

Подели на: