субота, 12. јуна 2021. | 22:36

Вучић: Брутална кампања против Српске листе

Председник Србије Александар Вучић је након састанка са кандидатима Српске листе за посланике у косовској скупштини позвао све Србе да у недељу гласају за Српску листу. Каже да се против те листе водила брутална кампања.

 

Александар Вучић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић разговарали су са кандидатима Српске листе за посланике у косовској скупштини.

Вучић је на конференцији за новинаре након тог састанка позвао све Србе на Косову и Метохији да изађу на изборе и да гласају по својој савести.

“Моја молба и позив је да гласају за Српску листу”, поручио је Вучић.

Оценио је да се током кампање водила “заједничка, усредсређена и брутална кампања” против Српске листе и додао да се та кампања није водила само на Косову и Метохији.

Кампању су, каже Вучић, водили представници свих великих албанских политичких партија.

“Сви су листом говорили како је важно да се разговара са Србима, али не са Србијом. Налазили су приватне Србе које воле, само да немају везе са Беоргадом и Вучићем”, рекао је председник Србије.

Подсећа да је Приштина стопостотном таксом практично забранила увоз производа из Србије, а затим забранила и улазак свих који би да подрже Српску листу.

“Сви су могли да дођу, и Штефан Шварц да подржи Куртија, нисам знао да немачке социјалдемократе да подржавају велику Албанију, и Американац Витакер да подржи Кадрија Весељија, али нико одавде није могао да подржи свој народ и представнике свог народа”, рекао је Вучић.

Ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији одржавају се у недељу.

Подели на: