уторак, 19. октобра 2021. | 11:41

Вучић честитао Јоханису

Председник Александар Вучић упутио је честиткy председнику Румуније Клаусу Јоханису, поводом поновног избора на чело те земље.

 

“Уверен сам да Вам поверење грађана Ваше земље даје снажну вољу да их водите путем успеха и даљег напретка. Желим да истакнем нашу захвалност пријатељској Румунији на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на њеном европском путу”, истиче се у честитки председника Вучића.

Србија је, напомиње, искрен пријатељ и поуздан партнер Румуније.

“Верујем да ће наши добри политички односи да буду праћени још бољим економским везама и сарадњом у свим областима од заједничког интереса, на добробит грађана наших двеју земаља”, напоменуо је председник.

Вучић се нада да ће сарадња са Румунијом бити настављена и кроз формат Квадрилатерале, односно Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, јер тај вид сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа и промоцију политике мира и стабилности у региону, као и друштвени и економски развој Србије.

“Уз наду да ћете током Вашег новог председничког мандата да посетите Србију, примите срдачне поздраве и изразе посебног уважавања”, наводи се у честитки Вучића, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Подели на: