петак, 07. маја 2021. | 15:39

Вучић честитао Путину рођендан

Председник Србије Александар Вучић чеситао је председнику Русије Владимиру Путину 68. рођендан. Поручио му је да веома цени све што руски председник чини за нераскидиво пријатељство и братство Србије и Русије, као и његову чврсту подршку борби Србије за заштиту државних и националних интереса.

 

Александар Вучић је Владимиру Путину пожелео добро здравље како би наставио да мудро води Русију, снажећи њен углед и утицај у свету.

“Екселенцијо, драги пријатељу, примите моје рођенданске честитке, уз искрене жеље за добро здравље, како бисте мудро и истрајно водили Руску Федерацију путем успеха и благостања, снажећи њен углед и утицај у свету”, навео је Вучић у честитки.

Истакао је да веома цени Путинову чврсту подршку одлучној борби Србије за заштиту виталних државних и националних интереса, пре свега територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Вучић је навео и да са задовољством памти претходне сусрете са Путином, као прилике да, како је истакао, отворено размене мишљења и идеје о различитим питањима од заједничког и глобалног интереса.

“Захвалан сам Вам што увек умете да саслушате и да, без обзира на тежину и сложеност наше геополитичке, војне и економске позиције, покажете размевање за наше ставове. То је одраз Ваше људске и државничке мудрости, као и Вашег осведоченог пријатељства према српском народу”, навео је Вучић.

Истакао је да је уверен да ће и у годинама наставити да приљежно граде садржајне односе.

“Искрено се радујем што ћу ускоро поново имати част да Вас угостим у нашој Србији”, наводи се у честитки председника Вучића.

Подели на: